مواد لازم: یک کیلو آرد سفید گندم – نصف قاشق چایخوری وانیل – یک قاشق سوپخوری خلال پسته و بادام – 9 عدد تخم مرغ – نیم کیلو روغن جامد – یک قاشق چایخوری جوش شیرین – نیم کیلو پودر قند
6 تا از تخم مرغ ها را در یک ظرف بشکنید و جوش شیرین، پودر قند و وانیل را به آن اضافه کرده و خوب هم بزنید. سپس روغن را اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا مواد یکدست شوند. در انتها، آرد را به آن اضافه کنید و مالش دهید تا خمیر نرم شود. آن را به چهار قسمت مساوی تقسیم کنید. کف سینی شیرینی پزی را کمی چرب کنید. هر تکه از خمیر را در سینی باز کنید، به طوریکه تمام سطح سینی پوشیده شود و ضخامت خمیر همه جای آن یکسان باشد. سپس آن ها را به شکل مربع های مساوی ببرید. بقیه ی تخم مرغ ها را در یک ظرف مخلوط کنید و با قلمو روی سطح خمیر بمالید. خلال بادام و پسته را روی خمیر بپاشید و کمی فشار بدهید تا روی خمیر بچسبد. حرارت فر را روی 350 درجه فارنهایت بگذارید تا گرم شود. سینی را در طبقه ی وسط فر بگذارید. اجازه بدهید 20 تا 25 دقیقه بماند تا زیر و روی بیسکوییت ها طلایی شود.
بیسکویت شکری:
مواد لازم: یک کیلو آرد سفید گندم – یک قاشق مرباخوری بیکینگ پودر – 4 عدد زرده تخم مرغ – 6 عدد سفیده تخم مرغ – نیم کیلو روغن جامد – 350 گرم شکر – یک قاشق چایخوری وانیل
زرده تخم مرغ، شکر، بیکینگ پودر، وانیل و روغن را مخلوط کرده و هم بزنید تا مایه کاملا یکنواخت شود. سفیده ی تخم مرغ ها را در ظرف جداگانه هم بزنید تا پف کنند. سپس آن را به مایه ی قبلی اضافه کنید. آرد را اضافه کرده و هم بزنید تا خمیر نرمی به دست بیاید. خمیر را زیاد مالش ندهید، چراکه روغن پس می دهد. همانند دستور قبلی خمیر را در سینی پهن کنید و داخل فر بگذارید. بعد از پخته شدن، بلافاصله روی آن شکر بپاشید. به این نکته توجه کنید که برای تهیه این بیسکوییت لازم نیست روی خمیر، زرده تخم مرغ بمالید.
بیسکویت قاشقی:
مواد لازم: 8 عدد تخم مرغ – نصف قاشق چایخوری وانیل (و یا عرق بهار نارنج) – 8 قاشق سوپخوری آرد سفید – 8 قاشق سوپخوری شکر
کف سینی فر، کاغذ روغنی پهن کنید و روی آن را خوب چرب کنید و کمی آرد بپاشید. زرده را از سفیده تخم مرغ ها جدا کنید. زرده را با شکر و وانیل مخلوط کرده و هم بزنید تا سفت و سفید شود و کش پیدا کند. سفیده را در یک ظرف جداگانه آنقدر هم بزنید تا سفت بشود و از همزن نریزد. زرده و سفیده را مخلوط کنید و آرد را به آن اضافه کنید و هم بزنید. مایه را در قیف بریزید و به صورت باریکه های بلند روی کاغذ روغنی بگذارید. طول آن ها بهتر است حدود 10 سانتی متر باشد. سینی را در طبقه ی وسط فر با حرارت 250 درجه فارنهایت بگذارید به مدت 20 دقیقه بماند تا برشته شود. بعد از اینکه بیسکوییت ها پخت، بگذارید سرد شوند. سپس روی هر کدام از آن ها مقداری خامه زده شده و خاکه قند و در صورت تمایل، مارمالاد بریزید و بیسکوییت دیگر را روی آن قرار بدهید.
مواد لازم برای دو عدد خمیر پیتزا: 2.5 الی 3 پیمانه آرد – 1 پیمانه شیر – نصف قاشق غذاخوری بیکینگ پودر – 1 قاشق غذاخوری خمیر ترش – نصف قاشق غذاخوری نمک – روغن زیتون به مقدار لازم
خمیر ترش، بیکینگ پودر، نمک و شیر را مخلوط کنید تا حل شوند. مقداری روغن زیتون به آن اضافه کنید. سپس آرد را به تدریج به این مایه اضافه کنید. حواستان باشد که مقدار آرد باید به حدی باشد که خمیر به دست نچسبد و همچنین سفت و خشک نباشد. خمیر را خوب ورز بدهید و آن را داخل ظرف بریزید و روی آن را با یک پارچه بپوشانید تا نور به آن نرسد. سپس آن را به مدت 2 ساعت کنار بگذارید تا ور بیاید.
خمیر سمبوسه و پیراشکی:
مواد لازم: 2.5 لیوان آرد سفید – 1 استکان ماست – نصف استکان شیر – نصف استکان روغن آبکرده – نمک و فلفل به مقدار لازم
تمام مواد را مخلوط کنید و خوب ورز بدهید. به تدریج به آن آب اضافه کنید تا حالت چسبندگی آن از بین برود. سپس کمی آرد روی آن بریزید و خمیر را ورز بدهید. خمیر را در نایلون به مدت 1 ساعت بگذارید و سپس آن را استفاده کنید. اگر از همزن استفاده کنید، خمیر در مدت زمان کوتاه تری ور می آید و نیازی به 1 ساعت ندارد و می توانید بلافاصله استفاده کنید.
خمیر پاملان:
مواد لازم: 2 پیمانه آرد – 2 عدد تخم مرغ - نصف پیمانه روغن – نصف پیمانه ماست – 1 قاشق مرباخوری بیکینگ پودر – نصف قاشق چایخوری نمک
تخم مرغ ها را هم بزنید. بقیه مواد را به آن اضافه کرده و با دست ورز بدهید. این خمیر لطیف است و زیاد به دست نمی چسبد. در صورت لزوم می توانید مقداری آرد به آن اضافه کنید. این خمیر برای اکثر غذاهای گوشتی مناسب است.
خمیر پارسلون:
مواد لازم: یک و یک چهارم پیمانه آرد سفید – نصف پیمانه آرد ذرت – یک دوم قاشق چایخوری نمک – نصف پیمانه روغن مایع – دو سوم قاشق چایخوری جوش شیرین – 6 تا 8 قاشق غذاخوری آب
مواد خشک را مخلوط کنید و به تدریج مقدار کمی آب به آن اضافه کنید. خمیر را ورز بدهید. سپس روی آن را بپوشانید و بگذارید ور بیاید. این خمیر برای غذاهای گوشتی مناسب است.
خمیر لطیف:
مواد لازم: 500 گرم آرد – 150 گرم کره – 2 عدد تخم مرغ – نصف پیمانه شیر – 1 قاشق مرباخوری بیکینگ پودر – 1 الی 2 قاشق مرباخوری نمک – آب به مقدار لازم
کره را هم بزنید تا یکدست و لطیف شود. سپس تخم مرغ را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید. شیر و بقیه ی مواد خشک را داخل این ظرف بریزید و هم بزنید. در صورت نیاز، مقداری آب اضافه کنید. به محض اینکه خمیر نرم و لطیف شد و به دست نچسبید، دیگر آب اضافه نکنید و روی آن را بپوشانید. بگذارید به مدت 1 ساعت در جای سرد بماند. در انتها، بر روی یک تخته مقداری آرد بپاشید و خمیر را روی آن باز کنید و به فرم دلخواه درآورید و استفاده کنید.
اگر به دنبال یک غذای سریع و خوشمزه نونی میگردین پیشنهاد ما به شما کوکو سبزی با گردو و زرشک است. این غذای خوشمزه به راحتی و با صرف زمان کمی درست خواهد شد. سبزی کوکو شامل سبزیهایی چون اسفناج، تره، گشنیز، جعفری و شوید است. سبزی کوکو بهتر است تازه باشد. تخم مرغ نیز برای این غذا استفاده میشود. کوکو سبزی به روشهای مختلف درست میشود و ما در این مقاله میخواهیم همه روشهای آن را آموزش دهیم.
اگر به دنبال یک لیست غذا برای ناهار هستید، کوکو سبزی را حتماً در آن لیست قرار بدهید.
کوکو سبزی با زرشک و گردو:
برای تهیه کوکو سبزی با زرشک و گردو که آسانترین نوع کوکو سبزی است، کافی است سبزی آن را که شامل تره، گشنیز، جعفری و شوید است را آماده کنیم. این سبزی باید کاملاً ریز خرد شود و به مقدار خیلی کم تفت داده شود به طوری که آب سبزی تبخیر شود. موادی که برای کوکو یبزی به غیر از سبزی آن لازم است موادی چون تخم مرغ، روغن مایع، گردو، زرشک و مقدار کمی آرد است.
کوکو سبزی به دلیل آنکه غذایی ساده و آسان است برای افراد شاغل و دانشجویان مناسب است. برای ادامهی مطالب طرز تهیه کوکو سبزی با گردو و زرشک بر روی لینک کلیک کنید.
کوکو سبزی با سیب زمینی:
دستورهای پخت و مواد متفاوتی برای کوکو سبزی وجود دارد، اما یکی از خوشمزهترین نوع کوکو سبزی اضافه کردن سیب زمینی به کوکو سبزی است.
تنوع دادن در تهیه غذاهای مختلف باعث به وجد آمدن ذوق و سلیقه شما میشود. برای طرز تهیه کوکو سبزی با سیب زمینی موادی چون تخم مرغ، سبزیجات معطر، آرد، سیب زمینی، پیاز خرد شده، و ماست برای ترد شدن آن مورد نیاز است. در این کوکو ادویهجاتی مانند نمک، فلفل سیاه و قرمز، زردچوبه جهت خوشمزهتر شدن استفاده میشود. برای ادامه مطالب طرز تهیه کوکو سبزی با سیب زمینی بر روی لینک کلیک کنید.
کوکو سبزی در فر
کوکو سبزی همانطور که از اسم آن مشخص است از سبزیهای معطر و خوشبو استفاده میکنند. چندین سبزی در کوکو سبزی ثابت است و نوع های دیگر آن با توجه به محل سکونت شما میتواند سبزی های معطر دیگری به آن اضافه شود. میزان کالری در نظر گرفته شده برای یک وعده استفاده از کوکو سبزی در حدود ۱۸۰ تا ۲۲۰ کالری در نظر گرفته شده است که البته با توجه به نوع افزودنیهای آن میتواند متغیر باشد.
یکی از مشکلات کوکو سبزی مصرف بیش از حد روغن سرخ کردنی آن هنگام سرخ کردن است و برای افرادی که نگران رژیم غذایی خود هستند گزینه مناسبی نیست. بنابراین برای رژیمی درست کردن آن به جای سرخ کردن در تابه و با استفاده از روغن سرخ کردنی از فر استفاده میکنیم. برای ادامهی مطالب طرز تهیه کوکو سبزی در فر بر روی لینک کلیک کنید.
قورمه سبزی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که با خوردن آن یاد قدیما میوفتیم. مادربزرگهای ما این خورشت را خیلی خوب درست میکنند. یکی از نکات مهم در تهیه خورشت قورمه سبزی گوشت گوسفندی تازه و سبزی تازه آن است. سبزی قورمه سبزی شامل اسفناج، شنبلیله، تره، گشنیز و جعفری است.
لازم به ذکر است که این نوع قورمه سبزی بیشتر مورد پسند ایرانیان قرار میگیرد ولی در بعضی موارد، تهیه قرمه سبزی با مرغنیز به علت تنوع مزهای که ایجاد میکند، پیشنهاد میشود.
مرحله اول: لوبیا قرمز قورمه سبزی را خیس میکنیم. برای اینکه پس از مصرف خورشت قورمه سبزی دچار نفخ معده نشوید بهتر است لوبیاهای قرمز را از شب قبل در آب بخیسانید و در صورت امکان 2 الی 3 بار، آب آن را عوض کنید.
مرحله دوم: تفت دادن سبزیهای قورمه ابتدا سبزیهای خورشتی از جمله اسفناج، تره، گشنیز و جعفری را به خوبی میشوییم و سپس بر روی تخته به صورت ریز خرد میکنیم. بعد از خرد شدن سبزیها، درون ماهیتابهای مقداری روغن ریخته و سبزیهای خرد شده را به ماهیتابه میافزاییم و تفت میدهیم. هر چه بیشتر سبزیها را تفت دهیم تا تیرهتر شوند در نهایت خورشت قورمه سبزی ما جا افتادهتر شده و روغن میاندازد. اما این کار را نباید بیش از اندازه انجام داد زیرا باعث میشود تمام ویتامینهای سبزی از بین برود. بعد از تفتدادن سبزیها آن را از روی شعله برداشته و کنار میگذاریم.
مرحله سوم: پیاز و گوشت قورمه سبزی را اضافه میکنیم
پیازها را پوست کنده و میشوییم و به صورت نگینی خرد میکنیم. آنگاه درون ماهیتابه مقداری روغن میریزیم و بر روی شعله قرار میدهیم. پیازهای خرد شده را به ماهیتابه افزوده و تفت میدهیم. اجازه میدهیم تا رنگ پیازها اندکی طلایی و نرم شوند سپس زردچوبه به میزان لازم را به آن اضافه میکنیم و دوباره تفت میدهیم. گوشت خورشتی را به قطعات کوچک تقسیم میکنیم و آن را میشوییم و به پیازها اضافه میکنیم و آن ها را تفت میدهیم تا رنگ گوشت اندکی تیره شود. در این مرحله نباید به گوشت نمک اضافه کنیم چون باعث دیرپز شدن آن میشود.
مرحله چهارم: جا افتادن قورمه سبزی
در این مرحله لوبیاهای قرمز را به گوشت اضافه کرده و تفت میدهیم سپس چند لیوان آب جوش را به قابلمه افزوده و اجازه میدهیم تا لوبیا با گوشت با حرارت ملایم بپزد. بعد از این که گوشت و لوبیا مقداری با هم پختند حال سبزیهای سرخ شده را به قابلمه اضافه کرده و نمک و فلفل را نیز به آن اضافه میکنیم. در آخر لیمو عمانیها را شسته و با چنگال آنها را سوراخ کرده و از قبل در آب بخیسانید تا تلخی آن گرفته شود و سپس داخل خورشت میاندازیم. زیر خورشت را کم کرده و اجازه میدهیم تا به آرامی جا بیفتد. هر چقدر خورشت بیشتر روی حرارت ملایم باشد بهتر جا میافتد.
برای درستکردن برنج ابتدا قبل از پخت برنج، بهتر است به مدت 2 الی 3 ساعت آن را در آب و اندکی نمک خیس کنیم سپس قابلمهای را پر از آب کرده و روی شعله میگذاریم تا بجوشد و بعد کمی روغن و نمک به آن اضافه میکنیم. برنج خیس خورده را در آن میریزیم و زمانی که برنج قد کشید و مغز پخت شد، آن را آبکشی میکنیم. بعد از آبکشی، برنج را در قابلمه ریخته و بر روی حرارت ملایم میگذاریم. بعد از دم کشیدن برنج بر روی آن روغن داغ میریزیم تا برنج خشک نباشد و بعد از 15 دقیقه برنج را از روی شعله بر میداریم.
مقادیر بالا جهت تهیه وعده غذایی مناسب برای یک خانواده 4 الی 5 نفره است. در صورتی که قصد دارید این غذا را به عنوان نذری و یا برای تعداد بالا انتخاب کنید، لازم است اطلاعات کافی از مقادیر مواد اولیه و توصیههای لازم جهت پخت قورمه سبزی نذری را در نظر بگیرید.
نکات طلایی برای خوشمزه شدن قورمه سبزی:
راز خوشمزه شدن خورشت قورمه سبزی در جا افتادن آن است، که حداقل ۵ ساعت برای پخت آن زمان لازم است پس اگر عجله دارید بهتر است غذای دیگری را انتخاب کنید. بهترین حالت پختن قورمه سبزی برای ناهار این است که از شب قبل در آرام پز بگذارید بپزد.
برای پخت قورمه سبزی هرگز از زودپز استفاده نکنید. اجازه دهید تا خورشت درون قابلمهای معمولی و با حرارت ملایم یواش یواش جا بیفتد.
آبی که به خورشت اضافه میکنید باید حتما آبجوش باشد و آب سرد نباشد برای خوشمزه شدن بیشتر خورشت میتوانید از آب قلم یا آب گوشت نیز استفاده کنید.
علت تلخ شدن خورشت قورمه سبزی می تواند به دلیل زیاد بودن شنبلیله یا به دلیل لیمو عمانیها باشد که بهتر است لیمو عمانیها را از قبل در آب بخیسانید.
در آخر پخت خورشت، دو تکه یخ را درون آن بیندازید. این کار به سبزیها شک وارد میکند و باعث خوشرنگ شدن بیشتر خورشت میشود.
تازه بودن سبزیها یکی دیگر از عوامل مهم در خوشمزگی این غذاست. البته گاهی به دلایل مختلف، سبزیهای تازه در دسترس نیستند و به ناچار مجبوریم از سبزیهای خشک استفاده کنیم. در این حالت با رعایت نکات پخت قورمه سبزی با سبزی خشک نیز میتوان طعم لذیذی را از این غذا انتظار داشت.
پنکیک یکی از خوشمزههای صبحانه است که با درست کردن آن صبحانهای کامل و خوشمزه را خواهید داشت. پنکیک به روشها و طعمهای مختلف درست میشود. بد نیست که انواع روشهای درست کردن آن به همراه تزیین آن را بلد باشید تا خانواده و همسر خود را غافلگیر کنید.
پنکیک به صورت ساده، با مربا و همراه با موز و نوتلا بیشترین طرفدار رو داره و معمولا با کرپ اشتباه گرفته میشه! حتی آقایونی که بلد نیستن چطوری نیمرو رو توی ماهیتابه درست کنن، با این دستور پخت بهراحتی میتونن یه پنکیک خوشمزه و لطیف رو آماده کنن. البته یک نوع متفاوت تری از پنکیک به اسم پنکیک پفکی هم وجود داره که طرز تهیه آن با این نوع پنکیک کمی فرق داره. پنکیک میتونه یک صبحانه یا عصرانه سالم و مقوی و در عینحال خونگی و ترتمیز رو مهمون سفره شما کنه.
1- شکر، آرد، بیکینگ پودر و نمک را با هم مخلوط کنید. این مخلوط باید حتما به این صورتی که ذکر شد باشد.
2- حالا تخممرغ،روغن، شیر و وانیل را با هم مخلوط کنید و به مواد پنکیک اضافه کنید.
3- مخلوط تخم مرغ و مواد دیگر را به مواد خشک اضافه کنید و با استفاده از لیسک، آنها را خوب با هم مخلوط کرده تا نرم و روان شوند.
4- در یک تابه نچسب، کمی کف تابه را با کره چرب کنید. با استفاده از ملاقه کوچک، مخلوط را درون تابه ریخته و روی حرارت متوسط، به مدت ۲ دقیقه یا تا زمانی که رویه آن پف کرده و حباب ایجادشود آن را حرارت دهید.
5- سپس پنکیک را برگردانده و طرف دیگر را ۲ دقیقه دیگر یا تا زمانی که قهوهای رنگ شود حرارت دهید.
6- پیش از آنکه پنکیکها را سر میز غذا ببرید، میتوانید مقداری پودرقند روی آنها بپاشید یا با عسل یا شیره سرو بکنید.
این نکات را رعایت کنید تا پنکیک خوب از آب دربیاید!
هم زدن پنکیک:
هم زدن تأثیر زیادی در کیفیت پنکیک دارد. باز هم تأکید میکنیم، در هم زدن مایه پنکیک حسابی مراقب باشید. وقتی شروع به مخلوط کردن مواد خشک با مخلوط شیر میکنید، گلوتنها (نوعی پروتئین موجود در مواد غذایی) شروع به فعالیت و توسعه میکنند، هرقدر بیشتر مخلوط را هم بزنید، گلوتن بیشتر در مایه پنکیک پخش میشود. نتیجه پنکیکی است سفت و گاهی خمیر. مایه پنکیک را فقط تا جایی هم بزنید که مواد باهم مخلوط شوند و گلولههای آرد از بین بروند.
استراحت دادن مایه پنکیک:
وقتی مایه پنکیک را استراحت میدهید، گلوتن فعالشده در مرحله مخلوط کردن، استراحت میکند. همچنین نشاسته موجود در آرد، مواد مایع را جذب میکند و اصطلاحاً موجب جا افتادن مایه میشود. زمان این کار از ۵ تا ۳۰ دقیقه بسته به دستور متفاوت است. برای پنکیکهای ساده ۵ تا ۱۰ دقیقه زمان کاملاً مناسبی است.
دمای مناسب تابه قبل از پخت پنکیک:
روبرو شدن با پنکیکهایی چرب و روغنی، نتیجه رعایت نکردن این مرحله است. چند دقیقه قبل از شروع به پختن پنکیکها، زیر ماهیتابه را روشن کنید تا به دمای لازم برسد و کاملاً داغ شود. اگر از روغن یا کره استفاده میکنید، باید کاملاً داغ شود ولی اگر با بوی بد و دود کردن آن مواجه شوید، نشانهای است برای حرارت زیاد که باعث سوختن پنکیکها میشود. به تجربه درخواهید یافت که دمای مناسب برای ماهیتابهای که استفاده میکنید چقدر است.
دمای حین پخت:
پنکیک خوب صبر و حوصله میخواهد. زیاد کردن شعله موجب میشود فقط سطح خارجی پنکیک بپزد و داخل آن خام بماند. یافتن دمای مناسب برای ماهیتابه و گاز شما، مرحلهای است که در تجربه شخصی خلاصه میشود. راهحل کلی، شعلهی متوسط است.
برگرداندن پنکیک:
ممکن است بهمحض دیدن حبابهای روی پنکیک وسوسه شوید تا آن را برگردانید؛ ولی اصرار دارم که به پنکیکتان دقیقهای دیگر مهلت بدهید. هر طرف پنکیک باید یکبار و تنها یکبار پخته شود. چند بار برگرداندن پنکیک، باعث از بین رفتن بافت نرم و خوب آن میشود. وقتی حبابها روی پنکیک پدیدار شدند و کاملاً سطح آن را پوشاندند پس از چندثانیه، پنکیک را برگردانید، میتوانید برای اطمینان زیر پنکیک را چک کنید و از طلایی بودن آن اطمینان حاصل کنید. تنها یکبار پختن برای هر طرف پنکیک کافی است.
ایدههای تزیین پنکیک برای بچهها:
پنکیک یک گزینه مناسب برای صبحانه بچههاست؛ مخصوصا چون افراد توی سن پایین علاقه ای به خوردن صبحانه از خودشون نشون نمیدن، میتونین با جذاب کردن تزئینات پنکیک، به خوردن صبحانه تشویقشون کنید. در ادامه عکس چند مدل ایده تزیین پنکیک رو ببینید!
طرز تهیه پنکیک با موز و نوتلا:
امیدواریم از این آموزش لذت برده باشید؛ همانطور که در ابتدای متن اشاره کردیم، یکی از پرطرفدارترین انواع پنکیک، میل کردن آن همراه با موز و نوتلا است! در ادامه روش آماده کردن پنکیک همراه با موز مزه دار شده و نوتلا را به شما عزیزان آموزش میدیم.
مواد لازم برای تهیه پنکیک موز با نوتلا برای 4 نفر:
شیر: یک پیمانه
تخم مرغ : دو عدد
موز : چهار عدد
وانیل : به اندازه سر چاقو
بیکینگ پودر : یک قاشق غذاخوری
کره : صد گرم
روغن سرخ کردنی : به مقدار لازم
نمک : یک سر قاشق
شکر : دو قاشق غذا خوری
طرز تهیه پنکیک موز با نوتلا:
موزهامون رو به شکل دلخواه برش میزنیم. دقت کنید اندازه استانداردی برای همه موزها تعریف کنید. ضمن اینکه مواظب باشید زیاد نازک نباشه که بشکنه و همچنین زیاد ضخیم هم نباشه چون موقع سرخ شدن شکل مناسبی به خودش نمیگیره (در بسیاری از دستور پختها میگن موز رو له کنید اما اگر زیبایی و تزئین غذا براتون مهمه توی برش زدن موزها دقت کنین).
برای اولین مرحله همه مواد خشکمون رو توی ظرفی با هم مخلوط میکنیم و بعد از ترکیبشون تخم مرغها، شیر و کره رو اضافه میکنیم و خوب به هم میزنیم تا مواد کاملا یک دست و مخلوط شوند.
برای این مرحله از یک ملاقه استفاده کنید. بعد از گرم شدن روغن درون تابه، مرکز تابه را هدف قرار داده و به آرامی مواد را درون تایه میریزیم (اگر سرعت ریختن مواد یکسان باشد مواد به آرامی و با شکل یکسان پهن میشوند).
وقتی یک طرف مواد به اندازه مطلوب پخته شد روی پنکیک حبابهای کوچکی پدیدار میشود که نشانهایی از پخت خوب کیک تابهای ماست. به آرامی لبه پنکیک را از تابه جدا کنید؛ اگر مواد بهراحتی از سطح تابه جدا شد وقت برگردوندن پنکیک هست تا طرف دیگشون هم طلایی بشه و شکل خامی خودش رو از دست بده.
برای سالم بودن صبحانه امروزمون پیشنهاد میکنیم کیکها رو روی دستمال روغن گیر (از دستمال کاغذی عادی هم میشه استفاده کرد) قرار بدید تا روغن اضافشون رو بگیره.
این پروسه را تا آخر موادمون ادامه میدیم تا بتونیم کیک چند طبقه و شیکی رو داشته باشیم.
این مرحله خوشمزهترین مرحله و مهمترین مرحله برای طعم دادن پنکیک هست، چیزی که پایه استفاده میشه توی پنکیکهای ساده، موز و شکلات نوتلا هست.
پنکیکها رو یکییکی توی ظرف مورد نظر میچینیم و روی سطحشون لایه نازکی از شکلات نوتلا میکشیم (میشه بسته به سلیقتون توی این مرحله از مربا یا هر نوع شکلات مایع دیگه ای هم استفاده کرد) بعد از این مرحله میوههای برشزده یا از انواع مغزهای دلخواه روی سطح شکلات کاور شدمون میچینیم.
لایه به لایه تا انتها این کار رو ادامه میدیم و بعد هم برای شیکون پیکون کردن بیشتر این کیک شگفت انگیز، از هر نوع مواد تزیینی خوراکی که برای تزیین شیرینی استفاده میشه، میتونید کمک بگیرید تا شکل کیک هم همانند طعمش بینظیر بشه.
این پنکیکهای مغزدار نحوه پخت منحصر به فرد خودش رو داره. ما امروز با کمک یک انبر موزهامون رو توی مواد مایع کیک میغلتونیم تا کاملا سطح موزها کاور بشن و چیزی دیگهای از موز مشخص نباشه و بعد اونها رو دونهدونه توی روغن سرخ میکنیم.
اگر زیاد وقت ندارید میتونید از تابه بزرگتری استفاده کنید تا مواد سریعتر تموم شن و بالطبع پنکیک بزرگتری رو میتونید داشته باشید.
این پنکیک بهتره که تازه سرو بشه،گاها با گذشت حتی یک روز هم بعد از پخت بافت کیک لطافت اولیه رو نداره.
اگر دوست دارید، مقدار بیشتری نوتلا یا هر شکلات دیگهای رو همراه با پنکیکتون میل کنید، میتونید با ایدههای خلاقانهای مثل عکس هایی که در زیر گذاشتیم، پنکیکتون رو تزیین کنید. همچنین از انواع مرباها، از جمله مربای توت فرنگیبر روی پنکیک میتوانید استفاده کنید. البته برای تزیین ممکنه به مواد دیگهای به جز مواردی که توی قسمت مواد لازم گفتیم هم نیاز پیدا کنید. این ایدهها میتونه برای بچهها و مخصوصا تشویق کردنشون به خوردن صبحونه یا عصرونه موثر باشه.
کله جوش یک غذای خوشمزه و جزء غذاهای سنتی ایرانی است. نامهای مختلفی دارد و کالا جوش یا دوغ گرمه و کشک جوش هم نام گرفته است. در زمانهای دور تر این غذا بسیار استفاده می شده و جزء غذاهای اصلی بشمار می رفته و اکنون غذاهای فسفودی جای خود را به این نوع غذای مهم داده و کمتر در سفره های ایرانی قابل مشاهده است.
بسیار مقوی و برای استحکام استخوانها خیلی مفید است. دارای کلسیم بالایی ست و از نظر ارزش غذایی بالا و یک غذای کامل و مفید محسوب و شناخته شده است.
بهتر است در هفته یکبار هم شده برنامه غذایی خود را تنظیم کنید و از این غذای با ارزش بهره ببرید. در اینجا برای اینکه یک ناهار خوشمزه و لذیذی داشته باشید توجه شما را به آموزش کال جوش جلب می کنم با ما همراه باشید.
مواد لازم برای درست کردن کله جوش
کشک فله یا ساییده شده: 3 لیوان
پیاز بزرگ: 1 عدد
شنبلیله و نعنا خشک: از هر کدام یک قاشق غذاخوری
گردو خورد شده: 2 پیمانه
زردچوبه: یک قاشق مربا خوری
نمک: در صورت لازم
آب: 2 لیوان
فلفل سیاه: نصف قاشق چایخوری
گوجه فرنگی میکس شده: در صورت نیاز 2 عدد
طرز تهیه کله جوش
ابتدا کشک فله را از لبنیاتی یا کشک شیشه ای تهیه کنید. بهتر است کشک مرغوب ساییده شده از لبنیاتی های معروف یا فروشگاه ها تهیه کنید.
پیاز را پوست کنده و بشویید و بصورت نگینی خرد کنید و داخل قابلمه ای قرار دهید و با کمی روغن سرخ کنید و بعد از اینکه کمی طلایی شد گوجه فرنگی رنده شده یا میکس شده را داخل پیاز داغ بریزید و خوب تفت دهید و در این زمان زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کنید.
در مرحله بعدی گردوهایی را که از قبل ریز کرده بودید داخل قابلمه تفت دهید و نعنا خشک و شنبلیله خشک را هم اضافه کنید در آخر کشک را بیفزایید.
زمانی که کشک چند جوش زد می توانید آب را بریزید تا از غلظت زیادی کشک کاسته شود. نمک آن را بچشید در صورتیکه نمک آن کم بود کمی اضافه کنید.
در اول کار هرگز نمک اضافه نکنید زیرا ممکن هست کشک شور باشد و این کار باعث خواهد شد تا یک کله جوش شوری داشته باشید.
بعد شعله گاز را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید و زمانی که احساس کردید چند جوش زد غذای شما آماده سرو است.
این نوع غذا با نان سنگک یا نان محلی تازه در کنار سبزی خوردن بسیار دلچسب خواهد بود.
در شهر اصفهان که این نوع غذا غذای اصیل و سنتی این شهر است از گوجه فرنگی استفاده نمی کنند و شما بنا به سلیقه خود می توانید آن را حذف کنید.
شما می توانید در زمانی که گردو در دسترس ندارید آن را حذف کنید یا می توانید بصورت دلخواه به کشکتان سیر اضافه کنید البته همه این کارها بستگی به ذائقه شما دارد.
در زنجان کله جوش را به همین صورت منتها از سیب زمینی خرد شده استفاده کمی کنند. اگر چنانچه دوست داشته باشید گوشت چرخ کرده و قارچ هم می توانید در این غذا بگنجانید.
ماست هم میتواند گزینه خوبی به جای کشک باشد و طعم دلچسبی را خواهد داشت بهتر است امتحان کنید و لذت ببرید.