راهکارهای جالب برای آشپزی

آموزش و دستور تهیه انواع غذاها

راهکارهای جالب برای آشپزی

آموزش و دستور تهیه انواع غذاها

با من همراه باشید تا شما را با دنیای اشپزی آشنا کنیم.

  • ۰
  • ۰

طرز تهیه کلم پلو شیرازی با نکات کلیدی

کلم پلو شیرازی

یکی از پلوهای معروف شیراز کلم پلو است. کلم پلوی شیرازی زبانزد خاص و عام است. بسیار خوشمزه و لذیذ و پر طرفدار هست. اکثر افرادی که به شیراز سفر می کنند حتما از این غذا استفاده کرده و لذت کافی برده اند. اگر هم استفاده نکرده اید بهتر است با آموزش ما در منزل درست کنید و بهره کافی را ببرید.

 

مواد لازم کلم پلو شیرازی

  • برنج: 5 پیمانه
  • کلم برک ( قمری): دو عدد بزرگ
  • سبزی معطر( ریحان، شوید، تره، جعفری، ترخان): یک کیلو
  • گوشت چرخ کرده: 400 گرم
  • پیاز متوسط: 1 عدد
  • آرد نخودچی: 5 قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل و زردچوبه: به اندازه لازم

طرز درست کردن

ابتدا برنج ایرانی را تهیه کنید و آن را داخل سینی پاک کرده بعد بشویید بعد از شستن آن را باکمی آب نیم گرم و نمک بخیسانید.

کلم را خریداری کنید و گل ته آن را جدا کرده ورقه ورقه کنید و آن را نیم ساعت در آب بخیسانید تا گل و لای آن ته نشین شود. بعد از شست و شو آن را داخل آبکش بگذارید تا آب آن گرفته شود. کلم ها را داخل سینی و یک کارد خورد کنید بعد داخل تابه ای با روغن آنرا سرخ کنید.

زمانی که در حال سرخ شدن هست نمک و فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه و خوب هم بزنید تا بخورد کلم برود. یک نکته قابل توجه این است که در صورتی که از کلم قمری استفاده می کنید کمی آبغوره به اندازه دو قاشق غذاخوری اضافه کنید تا برگ آن نرم شود.

سپس سبزی را پاک کنید و بشویید و بعد از خشک شدن آن را خورد کنید و آن را کنار بگذارید. پیازتان را پوست کنده و با میکسر له کنید یا می توانید از رنده ریز استفاده کنید و به گوشت چرخ کرده بیفزایید. بعد از اضافه کردن پیاز نمک و فلفل و زردچوبه و کمی دارچین و آرد نخود چی اضافه کنید. آرد نخود چی باعث خواهد شد تا گوشت شما کمی سفت و خود را بگیرد و از طعم خوبی برخوردار خواهد شد.

بعد گوشت چرخ کرده را بعد از ورز دادن گلوله های ریز ریز در آورید و در روغن سرخ کنید. در ظرفی کمی آب بریزید و آن را روی شعله گاز قرار دهید تا آب بجوش آید. بعد از بجوش آمدن آب کمی نمک اضافه کنید و برنج را داخل آن ریخته تا بجوشد و به آرامی قد بکشد. زیر دندان آن را تست کنید و زمانی که حس کردید برنج پخته شده است آن را داخل صافی آبکش کنید. بعد قابلمه ای را انتخاب کرده و کمی ته آن را روفن بریزید تا داغ شود و بعد برنج ابکش شده را کمی بریزید و کمی هم از کلم و قل قلی ها اضافه کرده و به همین صورت لابلای برنج از مواد و گوشت قرار دهید و در آخر کمی زعفران دم شده روی برنج بریزید و بعد از بخار کردن برنج دم کنی قرار دهید تا دم بکشد.

در مرحله آخر برنج را داخل دیس بکشید و میل کنید. می توانید بنا به سلیقه تان گوشت را لابلای برنج ندهید و دست آخر که برنج دم کشید داخل ظرف شکلی بکشید و گوشت قل قلی را با شکل زیبایید دور تا دور ظرف یا روی ظرف قرار دهید و زعفران روی برنج داده و سر میز قرار دهید.

برای ته دیگ می توانید داخل قابلمه ای را روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا کمی گرم شود بعد کاهو یا نان لواش را کف قابلمه بچینید. سپس کلم و سبزی را با برنج داخل آبکش مخلوط کنید و در قابلمه بریزید.

البته نوع سبزی بدلخواه است و اکثر افراد از سبزی استفاده نمی کنند. می توانید فقط از کلم سرخ شده و گوشت قل قلی در برنج بکار ببرید.

 

 

 

  • ۹۹/۰۵/۲۶
  • باران بلاگر

نظرات (۱)

درست کردم. خیلی خوشمزه شد. ممنون

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی