اسفناج یکی از سبزیجات زمستانی است . پختن این نوع خورشت در بسیاری از شهرهای ما ایران رایج است و بسیار خوشمزه و لذیذ و در عین حال از نظر ارزش غذایی بسیار بالاست.
این نوع خورشت در اکثر شهرها با گوشت قرمز پخت شده و مورد مصرف قرار می گیرد. به کار بردن آلو در این نوع خورش خوشمزگی خاصی را به آن می دهد.
اکثر افراد این نوع خورشت را دوست دارند و علاوه بر لذیذ بودن آن می توان از خواص آن هم بهره برد. سرشار از فیبر و پروتئین است. با خوردن این خورشت حس سیری خاصی به شما دست خواهد داد. روده و معده را لینت بخشیده و حس سبکی در بدن بدست خواهد آمد.
برای تهیه این نوع خورش به آموزش و روش درست کردن آن می پردازیم.
مواد لازم برای تهیه خورش آلو اسفناج
- گوشت گوسفندی: 400 گرم
- اسفناج تازه: نیم کیلو
- تره: 200 گرم
- آلو خورشتی: 300 گرم
- پیاز: یک عدد بزرگ
- سیر: 1 حبه در صورت تمایل
- نمک و فلفل: به اندازه لازم
- زردچوبه: یک قاشق مربا خوری
- روغن: نصف لیوان
طرز درست کردن خورشت آلو اسفناج
گوشت گوسفندی تازه را خریداری کنید و به اندازه گوشت خورشتی خورد کنید. بشویید و آن را داخل آبکش قرار دهید تا آب آن گرفته شود. پیاز را پوست بکنید و بشویید و روی تخته با کمک یه چاقوی تیز آن را نگینی خورد کنید. قابلمه ای را انتخاب کنید و روی حرارت قرار دهید و پیاز را در روغن کمی تفت داده و به محض اینکه کمی سبک شد گوشت را به آن اضافه کنید و خوب تفت دهید و به محض اینکه رنگ گوشت برگشت زردچوبه و فلفل را اضافه کنید و خوب با هم تفت دهید.
دقت کنید نمک در اول کار به گوشت اضافه نکنید چون در صورت اضافه کردن نمک مدت پخت گوشت طولانی تر شده یا به اصطلاح گوشت هنگام پخت سفت خواهد شد.
بعد از اینکه گوشت تفت خورد مقداری آب به آن اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا گوشت نیم پز شود. سبزی اسفناج و تره تازه ای را که از قبل خریداری کرده بودید را پاک کنید و با کمک دست یا سبزی خورد کن ریز کنید و با یک حبه سیر در روغن تفت دهید. این بستگی به سلیقه شما دارد تا چقدر تفت بخورد. هر چه مدت تفت دادن کمتر باشد ارزش غذایی آن بیشتر حفظ خواهد شد.
در صورت تفت دادن اسفناج ها و تره آن را به گوشت اضافه کنید و در همین حین آلو ها را بعد از شستن به خورش بیفرایید و درب قابلمه را بگذارید تا خورشت جا بیفتد. مدت پخت این خورشت 2 الی 3 ساعت زمان خواهد برد.
در صورت اضافه کردن تره به اسفناج با عث خواهد شد تا خورشت شما لعاب خوبی داشته باشد. آلو هم می تواند لعاب و خوشمزگی خاصی به خورشت بدهد.
نکته ها: قبل از اینکه آلو را به خورشت اضافه کنید نیم ساعتی آلو ها را درون کاسه ای پر از آب بخیسانید تا سنگ ریزه هایی که در آن وجود دارد ته نشین آب شود.
می توانید به عنوان چاشنی به خورشت آب لیمو یا آب نارنج به عنوان طعم دهنده استفاده کنید ولی ما از آب لیمو استفاده می کنیم چون خوشمزگی خاصی به خورشت خواهد داد.
این خورشت را می توانید به جای گوشت از مرغ استفاده کنید و همانند گوشت مرغ را تکه تکه کنید و در خورشت تفت دهید و با آلو و اسفناج پخت کنید.
برای خوشرنگی خورشت بهتر است در صورت تمایل رب به پیاز اضافه کنید و در صورت راغب نبودن رب زعفران دم کرده کمی بیفزایید تا زعفران بر مزه خورشت غالب نشود.
- ۹۹/۰۵/۱۹